10 lucruri pe care trebuie să le știi despre cel mai valoros brand de ceasuri de lux

1803 Views
  • Foloseste un otel inoxidabil costisitor si greu de manipulat. Incepand cu anul 2003, casa orologera elvetiana foloseste 904L, un tip de otel pe care putine alte branduri le utilizeaza in fabricarea ceasurilor lor. Acesta este rezistent la coreziuni si este mai dur decat celelalte tipuri de aliaje, insa cel mai important este ca poate fi lustruit incredibil de bine daca este lucrat intr-un mod corespunzator. 

  • Are propriile laboratoare de stiinta. Acestea reprezinta un departament intern de dezvoltare si cercetare, dedicat descoperirii celor mai inovative tehnici de fabricatie de catre oameni de stiinta de inalta calificare. Cele mai importante sunt laboratorul de chimie - care cerceteaza uleiurile si lubrifiantii folositi in timpul procesului de fabricatie si camera de test - in care ceasurile sunt supuse uzurii simulate pentru a certifica rezistenta.

  • Are turnatorie proprie. In timp ce colaboreaza cu diversi furnizori pentru otel, produce aurul si platina in-house. Utilajele din propriul atelier permit amestecarea metalelor ce se transforma ulterior in aur galben, alb sau roz de 18 carate, fiind singura companie orologera detinatoare de o turnatorie personalizata.

  • Ceasurile sunt individual testate în rezervoare sub presiune cu apa. In prima etapa, toate ceasurile  sunt testate la presiunea cu aerul, apoi certifica rezistenta la apa prin cele mai complexe metode. Acestea sunt plasate in rezervoare de mari dimensiuni umplute cu apa, iar dupa ce sunt scoase, sunt supuse unui procedeu de incalzire. Se verifica formarea condensului prin plasarea picaturilor reci pe cadran, apoi sunt scanate cu un senzor optic. Intregul proces dureaza nu mai putin de o ora, la o presiune echivalenta cu 12.000 de metri adancime.

  • Colaboreaza cu o armata de gemologi. Rolul acestora este de a cumpara si testa prin raze X autenticitatea pietrelor pretioase precum dimantele, rubinele, smaralele ce prezinta decorul fiecarui ceas. Pentru a asigura calitatea absoluta, fiecare lot de pietre este selectionat si verificat manual, iar setarile personalizate sunt facute de catre bijutieri traditionali.

  • Mecanismele sunt asamblate si testate manual. In ciuda zvonurilor, toate cesurile  sunt verificate, re-verificate si apoi verificate din nou – manual. Intr-adevar,  detine cele mai sofisticate masinarii care ar putea permite asamblarea rapida a tuturor mecanismelor din interiorul unui ceas. Insa aceastea sunt utilizate doar in momentul finisarii prin presiune, pentru a asigura o calitate ce nu poate fi dovedita de puterea umana.

  • Fabricarea unui ceas  dureaza un an. Intregul proces de fabricatie necesita destul de mult timp deoarece toate materialele sunt concepute in-house. Mai mult decat atat, dupa ce toate piesele sunt finalizate, acestea sunt asamblate manual si testate individual, iar procesul de asigurare a calitatii este destul de intens. Desigur, casa orologera ar putea accelera procesul, insa  isi doreste sa conceapa o revolutie si nu neaparat o evolutie din fiecare model de ceas.

  • Are un sistem de securitate bine pus la punct.  are o serie de controale de securitate extrem de meticuloase si un seif situat la cateva etaje subterane. Toti angajatii prezinta o insigna de securitate, iar intrarea in fiecare departament se face pe baza scanarii amprentelor si a ochilor. Mai mult decat atat, fiecare element al ceasurilor  are o serie unica inregistrata, iar transportul dintr-o locatie in alta se face in camioane nemarcate, extrem de discrete si cel mai probabil blindate.

  • Tehnologia este punctul forte a case orologere. Filosofia companiei  este una extrem de pragmatica si anume aceea de a delimita atributiile umane de cele tehnologice. Epicentrul automatizarii este camera de alimentare  unde coloane masive robotice stocheaza piesele sau chiar ceasurile. Ceea ce trebuie sa fac un ceasornicar este sa plaseze comanda printr-un sistem automatizat, iar piesele sunt livrate in aproximativ 6-8 minute. Acest procedeu este extrem de util in special in sarcinile repetitive sau detaliate care necesita coerenta.

  • Produce aproape totul in-house. Precum o companie integrata vertical,  este un producator care investeste in procese si tehnici bine organizate. Aurul, bratarile, cadranele, ramele, miscarile – toate sunt produse in fabrica  cu o calitate si eficienta incredibila. Singurul lucru pentru care acesta apeleaza la producatori externi sunt safirele sintetice, insa cu siguranta este un procedeu de scurta durata. Acest lucru ii permite companiei sa fie complet independenta, cu propriile instrumente si tehnici ce nu pot fi replicate chiar daca s-ar folosi o copie a utilajelor.
Publicat în secțiunea: Ceasuri

Ultimele articole