Sfaturi pentru verificarea autenticității unui ceas ROLEX

1438 Views
  • Spatele ceasului este transparent: probabil cel mai simplu mod de a identifica un ceas este spatele acestuia. Cele false au de obicei ecrane transparente, care permit cumparatorului sa vada mecanismul interior al ceasului. Un Rolex adevarat nu are partea din spate transparenta, prin urmare este ușor de identificat ca fiind autentic.
  • Spatele ceasului este gravat: ceasurile false vor avea intotdeauna gravuri, cum ar fi logo-uri, semne distinctive sau modele; un ceas veritabil Rolex nu are gravuri, acesta va avea un spate simplu. Exista insa unele exceptii pentru modelele de dama sau in cazul modelelor Sea-Dweller, care au gravat urmatorul text: „Rolex Oyster Original Gas Escape Valve“.
  • Autocolante cu holograma: cele mai multe produse contrafacute nu vor folosi holograme, ci mai degraba o simpla repetare a brandului „Rolex“, inscriptie care nu se va schimba atunci cand va fi privita din unghiuri diferite. Ceasurile Rolex originale sunt livrate cu un autocolant cu holograma codificata. Acesta va cuprinde, de asemenea, „coroana“ Rolex (logo-ul brandului) și modelul de fundal se va schimba atunci cand vizualizarea se va face din unghiuri diferite.
  • Numerele de referinta: un alt mod de a identifica cu usurintta un ceas fals se face prin localizarea numerelor de referinta si de serie. Ceasurile Rolex autentice vor avea o linie foarte fina pe gravura dintre urechi, in schimb la cele false, gravura este neclara, iar cifrele sunt prea apropiate.
  • Minutarul: de foarte multe ori, ceasurile contrafacute vor folosi aceeasi lungime de minutar pentru toate modelele, care sunt de forma gresita. Ceasurile Rolex originale folosesc lungimi diferite de minutar pentru fiecare model in parte.
  • Sunetul: bataile ceasului trebuie sa fie silentioase, cu un ritm foarte rapid. Un ticait lent este un semn sigur ca ceasul este un fals.
Publicat în secțiunea: Ceasuri

Ultimele articole