Rolex Oyster Perpetual 177200 - cadran argintiu

vândut
Stare:
nu a fost purtat

Acest ceas este descendentul direct al originalului Oyster lansat în 1926, primul ceas de mână impermeabil din lume și fundația pe care Rolex și-a construit reputația.

Rezervă acest produs:
shopping_cart
Comanda prin WhatsApp
Formular rezervare produs
close
Nr. referință:
177200
Mecanism reglare:
automat
Material carcasă:
oțel
Material brățară:
oțel
Culoare brățară:
argintiu
Închidere:
deployant
Diametru:
31mm
Cadran:
argintiu
Cifre cadran:
arabic
Sex:
femei

Oyster Perpetual

O revolutie in domeniul orologier prin intaiul mecanism automat cu rotor perpetuu, modelul a fost prezentat in 1931 si adoptat pana in vremurile contemporane. Prezenta unor ceasuri Oyster Perpetual la expeditia de cucerire a Everestului, initiata de catre Sir John Junt, un succes inregistrat in 1953 de catre Sir Edmund Hillary si Tenzing a inspirat, ca un semn al consideratiei, modelul Oyster Perpetual Explorer.

In 1956, colectia Oyster este completata de o noua premiera marcata de Perpetual Day-Date, primul ceas ce arata atat data, cat si ziua saptamanii. Oyster Perpetual Explorer II, creat in 1971 se intorcea spre activitatile urmate in medii extreme printr-un cadran de 24 de ore, ce permitea evidenta timpului in condiții de imposibilitate a diferentierii zilei si noptii.

Cu functia regatta, cronograful Oyster Perpetual Yacht-Master II, lansat in 2007 se impune drept primul ceas cu cronometru invers programabil cu o memorie mecanica. La o distanta de sase decenii, Rolex a reatins in 2012 abisul Groapei Marianelor, prin initiativa regizorului si exploratorului James Cameron, ce a avut alaturi un Oyster Perpetual Rolex Deepsea Challenge, model experimentabil cu o rezistenta record la 11.000m in adancurile marii.