Rolex Date 15238 - cadran auriu

vândut
Stare:
foarte bună

Acest ceas este cea mai pură expresie a conceptului Oyster, oferind o afișare clară și precisă a timpului.

Rezervă acest produs:
shopping_cart
Comanda prin WhatsApp
Formular rezervare produs
close
Nr. referință:
15238
Mecanism reglare:
automat
Material carcasă:
aur galben
Material brățară:
aur galben
Culoare brățară:
galben auriu
Închidere:
deployant
Diametru:
34mm
Cadran:
sampanie
Cifre cadran:
fără cifre
Sex:
bărbați/unisex
Card garantie:
2 ani

Oyster Perpetual

O revolutie in domeniul orologier prin intaiul mecanism automat cu rotor perpetuu, modelul a fost prezentat in 1931 si adoptat pana in vremurile contemporane. Prezenta unor ceasuri Oyster Perpetual la expeditia de cucerire a Everestului, initiata de catre Sir John Junt, un succes inregistrat in 1953 de catre Sir Edmund Hillary si Tenzing a inspirat, ca un semn al consideratiei, modelul Oyster Perpetual Explorer.

In 1956, colectia Oyster este completata de o noua premiera marcata de Perpetual Day-Date, primul ceas ce arata atat data, cat si ziua saptamanii. Oyster Perpetual Explorer II, creat in 1971 se intorcea spre activitatile urmate in medii extreme printr-un cadran de 24 de ore, ce permitea evidenta timpului in condiții de imposibilitate a diferentierii zilei si noptii.

Cu functia regatta, cronograful Oyster Perpetual Yacht-Master II, lansat in 2007 se impune drept primul ceas cu cronometru invers programabil cu o memorie mecanica. La o distanta de sase decenii, Rolex a reatins in 2012 abisul Groapei Marianelor, prin initiativa regizorului si exploratorului James Cameron, ce a avut alaturi un Oyster Perpetual Rolex Deepsea Challenge, model experimentabil cu o rezistenta record la 11.000m in adancurile marii.